Tortell de Reis

Publicitat a Love Sitges

Si us subscriviu al newsletter, confirmeu haver llegit i acceptat les condicions de subscripció


La comunicació enviada quedará incorporada a un fitxer del qual es fa responsable GUIA LOVE SITGES SL. Aquesta comunicació ... Veure més

s

Ingredients: 650 g de farina de força | 250 ml de llet tèbia | 25-30 g de llevat fresc | 120 g de sucre | 120 g de mantega o margarina fosa | 2 ous i 1 rovell | 10 g de sal | 2 i 1/2 cullerades d'aigua de flor de taronger | Pell ratllada d'1 llimona gran i 1 taronja

Per decorar: Fruites gebrades al gust (opcional) | Sucre | 1 ou batut | Una taronja (opcional) | Figuretes per fornejar

Es troba en un bol la meitat de la llet tèbia amb 3 cullerades de farina de força, s'afegeixen 30 g de llevat fresc esmicolada i ho barregem tot. Ho tapem amb film transparent i ho deixem reposar 20 minuts en un lloc càlid perquè fermenti.

En un altre bol s'afegeix la resta de la farina i mentre remenem anem afegint el sucre, la ratlladura de llimona i taronja, sal, llet, 2 ous, aigua de tarongina, mantega o margarina fosa i quan tinguem una barreja homogènia incorporem la massa que teníem fermentant i ho unim tot.

Enfarinem una superfície llisa i amassem durant uns minuts. Si la massa s'enganxa a les mans anem afegint farina poc a poc fins que es pugui treballar bé. Un cop pastada, fem una bola i la guardem en un recipient hermètic o tapada amb un drap humit en un lloc càlid durant 2 hores.

Passades 2 hores la massa ha d'haver doblat la seva mida. La traiem i en la superfície enfarinada la tornem a amassar de nou i poc a poc li anem donant forma de tortell.
Per donar la forma de tortell hi ha dues opcions senzilles:
-Es fa una bola, fem un forat al centre i des d'aquí l'anem portant a les vores.
-Es fa "un xurro" i s'uneixen els extrems.

Amb les quantitats que hem donat podeu fer un tortell gran o dos mitjans. Cal tenir en compte que a l'hora d'enfornar puja, per tant el forat es farà petit.
Ho deixem reposar de nou durant 1 hora aproximadament i escalfem el forn a 180 º C durant 20 minuts.
Ara ja és moment de decorar-lo al nostre gust: es pot pintar amb ou i posar-li fruita gebrada, sucre glass, ametlles laminades ... I sobretot i el més important: és el moment d'amagar la figureta!
Un cop tinguem el tortell decorat, el posem al forn a 180 º C un temps aproximat de 25 minuts si és gran, 15 si és petit.

Pas opcional:
Un cop tret del forn i refredat, podem tallar per la meitat i omplir de nata, trufa o el farciment que més ens agradi.

Vols anunciar-te a Love Sitges?

Pots contactar amb nosaltres mitjançant la nostra pàgina de contacte, o a través del nostre número de telèfon: +34 619 92 27 61

gesfondotransparenteblack

En aquesta pàgina volem compartir amb tu esdeveniments i activitats locals, per saber què fer a Sitges, on anar i sobretot... divertir !!!

Tel: 619 92 27 61

Email: guialovesitges@gmail.com

SUBSCRIU-TE

Assabenta't de totes les notícies, festes i esdeveniments d'última hora a Sitges, gràcies a la nostra newsletter

NOSTRE FACEBOOK

Utilitzem cookies per millorar la vostra al nostre lloc web. En navegar per aquest lloc web, vostè accepta l'ús de galetes.Saber mésAcceptar