Festa major i Santa Tecla

Publicítate en Love Sitges

He leído y acepto la política de privacidad, afirmando expresamente recibir la newsletter y sé que puedo darme de baja fácilmente en cualquier momento.


L'olor de pólvora inunda els carrers de Sitges, les notes que surten de les gralles et posen els pèls de punta, la traca final del Castell de Foc fa que el teu cor es posi a bategar al seu mateix ritme, els balls contagien la seva alegria per on passen ... una explosió de emotives sensacions envaeixen a tots, sitgetans o no. Potser per això, qui viu la Festa Major repeteix sempre que pot.

Per als que encara no heu gaudit d'aquests dies màgics, us resumim una mica de què va, tot i que el seu és viure aquesta experiència inoblidable a la qual tots hi esteu convidats.

La Festa Major és
la festa gran de Sitges, declarada d'interès nacional per la Generalitat de Catalunya. Se celebra entre el 21 i el 27 d'Agost en honor a Sant Bartomeu. Els seus actes més tradicionals es concentren en les anomenades 36 hores dels dies 23 i 24 d'agost. Els principals protagonistes de la Festa major de Sitges són els Gegants de la Vila, els Gegants Moros, els Gegants Americanos, els Cabeçuts, la Colla Vella i la Colla Jove de Diables de Sitges, la Colla de Diables de l’Associació de Balls Populars de Sitges (ABPS), el Drac, l’Àliga, els cercolets de l’ABPS, el Ball de bastons de Sitges, el Ball de les Panderetes de l’ABPS, el Ball de les Cintes de l’ABPS, el Ball dels Pastorets de l’ABPS, Ball de les Gitanes BT, el Ball de les Gitanes de l’ABPS, la Colla jove de Castellers de Sitges, la Moixiganga de Sitges, els músics i els milers de persones que surten al carrer amb el seu barret de palla, el mocador tapant el nas i ganes de gresca.

Per no allargar-nos massa, parlarem dels actes més emblemàtics de la Festa Major de Sitges i us recomamem la subscripció gratuita al newsletter de love Sitges per a estar al corrent de tots els actes i festes locals:

Entrada de Gralles, el 23 d'agost a les 12 del migdia tots els sitgetans, sitgetanes i gent de pas surten al carrer a gaudir de la tradicional i emotiva entrada de gralles, que pugen pel carrer Sant Francesc fins a la plaça del Cap de la Vila.

Sortides i Processons, els dies 23 i 24 d’agost, pels carrers més cèntrics de Sitges, amb la participació de tots els protagonistes que hem esmentat abans.

Castell de focs, la nit del 23 d’agost, a les 23h. Per Love Sitges és el castell de foc que té el millor escenari del món, Sitges, la seva Punta, l’espigó i el mar ple de petites barquetes iluminant la seva foscor mentre s’escolten emotives expresions d’admiració de la gent que ocupa tot el passeig.

Un dels moments més emotius de la Festa Major de Sitges és l’Encesa i Ballada Final, el 24 d’agost al vespre. Sentit homentage a la imatge de Sant Bartomeu a l’església, amb tots els balls ballant a l’hora, focs artificials, la darrera encesa de les bèsties de foc, la ballada final dels gegants... i campanades que repiquen fins a posar la pell de gallina a tothom.

La celebració de Santa Tecla a Sitges inclou els mateixos actes que la Festa Major, però amb la diferència que l’anomendada “Festa Petitona” està molt vinculada a la infància, pel que hi ha molts actes pensats per als nens. De tots aquests actes, el més esperat per la mainada és, sense cap mena de dubte, La Matinal, on els més petits surten al carrer amb els seus gegants, les seves bèsties de foc i ballant els balls populars tan bé com ho fan els grans, demostrant que a Sitges tenim assegurada la continuitat de la Festa Major i Santa Tecla per molts anys.

¿Tienes cualquier consulta o quieres publicitarte con nosotros?

Puedes contactar con nosotros a través de nuestra página de contacto, o a través de nuestro número de teléfono: +34 93 129 73 92

gesfondotransparenteblack

En esta página queremos compartir contigo eventos y actividades locales, para saber qué hacer en Sitges, dónde ir y sobre todo... divertirse!!!

C/ Hipólito Lázaro 1 Local Esq. C/ Antoni Català 08870 Sitges

Tel: 93 129 73 92

Email: guialovesitges@gmail.com

SUSCRÍBETE

Entérate de todas las noticias, fiestas y eventos de última hora en Sitges, gracias a nuestra newsletter

NUESTRO FACEBOOK

Utilizamos cookies para mejorar su experiencia en nuestro sitio web. Al navegar por este sitio web, usted acepta el uso de cookies.Saber másAceptar