RESTAURACIÓ I GASTRONOMIA. Tot i que l’oferta gastronòmica que ofereix Sitges es molt variada, la més característica es basa en l'excel•lència dels productes de proximitat i la qualitat de la cuina mediterrània. Plats elaborats amb arrossos i peix, el popular xató de Sitges i propostes vanguardistes de diferents restauradors són un important atractiu tant pel turisme gastronòmic com pel visitant que vol gaudir d’un àpat deliciós.
DO Garraf. Dins la D.O. Penedès, els vins del Massís del Garraf tenen unes característiques pròpies que fa que els seus productors lluitin per obtenir la qualificació de sub-zona. El Massís del Garraf és rocós, format per pedra calcària, un sól pobre, amb una vegetació mediterrània i un clima característic. Tot plegat es veu reflectit en els seus vins, atorgant-los una personalitat pròpia que els fa únics, ben diferents de la resta de vins del Penedès.
Les vinyes són d’edat avançada, soporten altes temperatures mitigades per la frescor de la brisa mediterrània, més propera que en altres indrets de la D.O. Penedès. Les varietats són autòctones: Xarel.lo, Sumoll, Malvasia, Moscatell, Garnatxa, Marcelan… I la qualitat dels vins del Massís del Garraf ha adquirit una qualitat excel•lent en els últims anys, amb importants mencions de la crítica especialitzada en el sector.
A nivell local, a Sitges tenim un vi molt representatiu de la gastronomia local, la Malvasia, de textura molt fina i gust aromàtic i dolç. S’elabora amb la varietat de raïm que porta el seu nom. Es distingeix d’altres malvasies, com la canària, la riojana, la de Zamora o la de Manresa, per les peculiaritats que li dona el clima propi del massís del Garraf, la verema més tardana i la proximitat al mar.
Pots contactar amb nosaltres mitjançant la nostra pàgina de contacte, o a través del nostre número de telèfon: +34 619 92 27 61