Programa Festa Major Sitges 2022

Publicítate en Love Sitges

Si te suscribes al newsletter, confirmas haber leído y aceptado las condiciones de suscripción


La comunicación enviada quedará incorporada a un fichero del que es responsable GUIA LOVE SITGES SL. Esta comunicación se ... Ver más

festa-major-sitges-22 Inicio: 19/08/2022
Fin: 28/08/2022

La Festa Major de Sitges, declarada d'interès nacional per la Generalitat de Catalunya. Se celebra del 19 al 28 d'agost en honor a Sant Bartomeu. Els seus actes més tradicionals es concentren en les anomenades 36 hores dels dies 23 i 24 d'agost. A continuació us deixem el programa dels actes d'aquests dos dies, però podeu consultar el programa sencer en aquest enllaç al Programa Complet

 

Programació dels dies centrals de Festa Major Sitges 2022

- DIMARTS 23 D’AGOST

· EXPOSICIÓ DE LA IMATGE DE SANT BARTOMEU
MATÍ DE LES 10 H FINS A L’HORA DE LA PROCESSÓ CÍVICA
PAU CASALS, 17 (CASAL D’AVIS)

· ENTRADA DE GRALLERS
12 H
Recorregut: Sant Francesc, Cap de la Vila, Major i plaça de l’Ajuntament.
Amb l’Escola de Grallers de Sitges, Marcets, La Sitja, Colla Maricel, a més de les colles de sacaires Joan Olarte, Filibusters i Miquel Acunya.

· ENCESA DELS 21 MORTERETS I REPICADA DE CAMPANES
14 H
A càrrec del Ball de Cintes de l’Agrupació de Balls Populars de Sitges, en commemoració del seu 40è Aniversari.

· SORTIDA DELS ENTREMESOS I DELS BALLS POPULARS
14 H
Des de la plaça de l’Ajuntament, baixant pel carrer Major fins a arribar al Cap de la Vila amb els Gegants, Cabeçuts, Drac, Àliga, Diables, Bastons, Cercolets, Panderetes, Pastorets, Cintes, Gitanes i Moixiganga, acompanyats de l’Agrupació musical Suburband del Retiro.
Un cop arribi al Cap de la Vila, es representarà el ball complet de la Moixiganga.

· SARDANES
14 H | CAP DE LA VILA
La Cobla Sitgetana interpretarà les peces La processó de Sant Bartomeu, d’Antoni Català i Vidal, i La Festa Major, d’Enric Morera i Viura.

· ACTUACIÓ DE LLUÏMENT I REPRESENTACIÓ DELS BALLS PARLATS
14.30 H | A L’HORT DE CAN FALÇ
Ball de Diables, Ball de Cercolets, Ball de Pastorets i Balls de Gitanes.
Simultàniament, algunes colles visitaran l’Hospital de Sant Joan Baptista.

· ACTUACIÓ DE LA VIGÍLIA AMB LA COLLA JOVE DE CASTELLERS DE SITGES
18 H | CAP DE LA VILA

· PROCESSÓ CÍVICA
19 H
Recorregut: Pintor Marià Carbonellopis, Torrent de la Pastera, Camí de la Fita, Sol, Avinguda de les Flors, Escoles Pies, Avinguda Camí Capellans, Pau Casals, Avinguda de les Flors, Passeig Vilafranca, Sant Francesc, Cap de la Vila, Major, plaça de l’Ajuntament, Baluard.

· CASTELL DE FOC
23 H | PUNTA, FRAGATA I ESPIGONS

· BAIXADA DELS BALLS POPULARS
Un cop acabi el Castell de Foc i per les escales de la Punta, desfilada fins al Monument del Greco i tornada fins al carrer Nou.

· REVETLLA SARDANISTA
A PARTIR DE LA MITJANIT
Amb la Cobla Sitgetana.

· CONCERTS DE LA VIGÍLIA
A PARTIR DE LES 00 H PLANA DE SANTA BÀRBARA
Tapeo Sound System i l’Orquestra Maribel.

- DIMECRES 24 D’AGOST
DIADA DE SANT BARTOMEU APÒSTOL, PATRÓ DE SITGES

· ALEGRE I FESTIVA MATINAL
6 H
Des del Baluard Miquel Utrillo i Morlius, els balls, entremesos i músics, amb la formació musical Buskant el to Brass Brand, tornaran a desfilar pels carrers de la vila.
Qui ho desitgi es pot afegir al ball de faixes. Cal anar vestit de blanc, amb espardenyes de vetes i dur una faixa. Seguint la tradició,
responsables municipals, la Comissió i persones convidades per aquesta, i vinculades a la festa, obsequiaran amb oloroses flors.
Recorregut: Baluard, Fonollar, Baluard Vidal i Quadras, Port de n’Alegre, Rafael Llopart, Sant Damià, Sant Sebastià, Jesús, Sant Bartomeu, Sant Gaudenci, Sant Josep, Espalter, plaça del Pou Vedre, Parellades, Cap de la Vila, Major i Ajuntament.

· SOLEMNE OFICI CONCELEBRAT EN HONOR AL QUI DE SITGES ÉS PATRÓ
10.30 H | PARRÒQUIA DE SANT BARTOMEU I SANTA TECLA
Presidirà la celebració Mn. Josep Pausas, rector de la parròquia. Enguany, a l’ofertori, la colla de Drac de Sitges, amb motiu del seu Centenari, farà l’Ofrena en nom de tot el poble, al nostre Sant Patró. En acabar la celebració, cant dels Goigs al Sant.

· PROCESSÓ EN HONOR A SANT BARTOMEU
19.30 H
Recorregut: Baluard, Fonollar, Sant Joan, Davallada, Barcelona, Santiago Rusiñol, Jesús, Sant Bartomeu, Sant Gaudenci, Sant Francesc, Cap de la Vila, Parellades, Bonaire, Passeig de la Ribera, Nou, Major, plaça de l’Ajuntament i Baluard.
Quan el seguici religiós passi pel passeig de la Ribera, el patró de la vila serà saludat amb salves de morterets i toc de campanes. La Cobla Sitgetana interpretarà les sardanes Els Gegants de Sitges del Mestre Tomàs Gil i Membrado i La Processó de Sant Bartomeu del mestre Antoni Català i Vidal.

· ENTRADA DE SANT BARTOMEU A L’ESGLÉSIA PARROQUIAL
En arribar la processó al Baluard, els balls, entremesos, músics i el pilar de la Colla Jove de Castellers de Sitges envoltaran el tabernacle, fent el darrer homenatge al nostre patró, mentre esclataran focs artificials i repicaran de valent les campanes durant la més que emotiva Entrada de Sant Bartomeu a l’església Parroquial.
A continuació, dins del temple, pregària de cloenda.

· BALLADA FINAL DE LES BÈSTIES DE FOC I ELS GEGANTS
A continuació de la pregària de cloenda, davant l’Ajuntament.

· CONCERTS DE FESTA MAJOR
A PARTIR DE LES 00 H PLANA DE SANTA BÀRBARA
Hotel Cochambre i Disco Cochambre.

¿Quieres anunciarte en Love Sitges??

Puedes contactar con nosotros a través de nuestra página de contacto, o a través de nuestro número de teléfono: +34 619 92 27 61

gesfondotransparenteblack

En esta página queremos compartir contigo eventos y actividades locales, para saber qué hacer en Sitges, dónde ir y sobre todo... divertirse!!!

Tel: 619 92 27 61

Email: guialovesitges@gmail.com

SUSCRÍBETE

Entérate de todas las noticias, fiestas y eventos de última hora en Sitges, gracias a nuestra newsletter

NUESTRO FACEBOOK

Utilizamos cookies para mejorar su experiencia en nuestro sitio web. Al navegar por este sitio web, usted acepta el uso de cookies.Saber másAceptar