Explica una de les més conegudes llegendes de Sitges que ...
La Masia de Campdàsens pertanyia antigament a una família el fill gran, Rafel, va perdre la vista a causa d'una baralla amb uns bandolers. Els seus pares, preocupats pel seu futur després de quedar-cec, van decidir la meitat de la propietat de la Masia a la dona que volgués compartir la seva vida amb ell. Així va entrar en escena Marina, una jove de Jafra que es va convertir en l'esposa de Rafel. El pas del temps i la mort dels pares de Rafel, van anar forjant el caràcter agre de tots dos. A poc a poc, Marina va esdevenir una dona desolada i trista.
Un 24 d'agost, dia de Sant Bartomeu, patró de Sitges, la parella es va dirigir al poble per assistir a la seva Festa Major, per l'únic camí que hi havia i que serpentejava tota la costa.
A mig camí, va començar a ploure amb força, però tot i així Rafel va decidir que havien de continuar i va ordenar a Marina que no s'aturés. Ell es va deixar anar de la seva mà orientant per instint. Marina el seguia com podia mentre anaven discutint. Tot d'una va advertir que Rafel es dirigia perillosament cap a l'abisme. Un sol gest, podria continuar amb el seu calvari, o alliberar-la per sempre. Va decidir la segona opció.
Marina va ser jutjada i condemnada a morir decapitada. Diu la llegenda que el seu cos, dins d'un sac ple de gats negres, va ser llançat al mateix lloc per on va caure el seu marit; i el seu cap, dins d'una gàbia, va ser clavada al precipici on niaven els falcons. Molts anys després la seva calavera encara podia veure al mateix lloc. Segons la llegenda, aquesta és la hitoria que li dóna nom a aquest penya-segat de Sitges.
Font: Llegendes del Penedès i les Valls del Garraf. Bienve Moya