Dissabte 17 de maig, de 15h a 19h
JOC DE PISTES AL MUSEU DE MARICEL
Anar amb la família de visita als Museus de Sitges aquest dissabte a la tarda serà força divertit! Hem preparat un munt de jocs de pistes al Museu de Maricel.
Un joc que està adreçat per a nens i nenes a partir de sis anys. Veniu a mirar, buscar i jugar! Si feu el Joc de Pistes hi haurà un regal segur! Quan finalitzis el joc, visita la botiga La Puntual dels Museus de Sitges.
L'activitat serà gratuïta per als nens i nenes participants, mentre que per a les persones adultes acompanyants el preu serà de 5 € per persona. Activitat inclosa en el Passaport Edunauta.
Dissabte 17 de maig, de 20h a 23h
UN PASSEIG DE NIT PEL MUSEU DE MARICEL I EL PALAU DE MARICEL AMB LA CORAL SITGES CANTA!
Museu de Maricel i Palau de Maricel
Entrada gratuïta.
La Nit dels Museus té enguany el seu punt neuràlgic en el Museu de Maricel i en el Palau de Maricel, amb l’acompanyament musical de la coral Sitges Canta! A la Sala Gòtica del Museu de Maricel i una passejada pels dos emblemàtics espais de Sitges.
Diumenge 18 de maig, de 10 h a 19 h
JORNADA DE PORTES OBERTES AL MUSEU DEL CAU FERRAT I MUSEU DE MARICEL
Endinsa’t en l’univers artístic de Santiago Rusiñol al Museu del Cau Ferrat i en la riquesa patrimonial del Museu de Maricel, dos espais emblemàtics de Sitges, on el modernisme i el noucentisme dialoguen a través de col·leccions úniques, arquitectura singular i vistes excepcionals al mar.
Diumenge 18 de maig, de 10h a 19h
PORTES OBERTES DE L’EXPOSICIÓ “L’ELOGI DEL DIBUIX. COL·LECCIÓ
MANUEL PUIG”
Sala Vaixells del Palau de Maricel
L’exposició de la col·lecció de dibuixos del Dr. Manuel Puig, oberta fins al 19 d’octubre, destaca el dibuix com una afició poc habitual però d’alt valor creatiu i històric. Reuneix una gran diversitat d’obres sobre paper, de diferents tècniques, autors i èpoques, i subratlla la vigència i força d’aquesta disciplina artística. La mostra també posa en relleu el paper de les dones artistes i ofereix una oportunitat singular per gaudir de la riquesa del dibuix en la tradició artística europea.
Diumenge 18 de maig
PORTES OBERTES DE L’EXPOSICIÓ FIGURACIÓ NARRATIVA – EMPREMTA 2025 – 1950-2025. 75 ANYS DE CREACIÓ DE LA FUNDACIÓ STÄMPFLI - ART CONTEMPORANI
De 10h a 14h
Sala 1 – Figuració Narrativa
Commemora els 15 anys de la primera presentació pública de la Prefiguració dels Fons de la Fundació Stämpfli, que va tenir lloc l’abril de 2010 al Centre Cultural Miramar. Reuneix obres de 12 artistes representatius de la figuració narrativa, un dels eixos centrals de la col·lecció: Antonio Seguí, Bernard Rancillac, Eduardo Arroyo, Erró, Gérard Fromanger, Gianni Bertini, Henri Cueco, Jacques Monory, Jan
Voss, Marco Del Re, Peter Klasen i Peter Stämpfli.
Sala 2 – Empremta 2025
Una única obra de Peter Stämpfli ocupa tot el paviment d’aquesta sala: Empremta 2025, una instal·lació immersiva de gran força visual.
Sala 3 – 1950-2025. 75 anys de creació
Mostra una selecció d’obres juvenils inèdites de Peter Stämpfli, realitzades entre 1950 i 1953. Es tracta de guaixos inspirats en obres de mestres impressionistes, que s’exposen per primera vegada al públic.
Diumenge 18 de maig, d’11.30h a 14h
5a EDICIÓ DEL FESTIVAL CAMINS ALTERNATIUS DE L’INSTITUTE OF THE ARTS BARCELONA (IAB)
Fundació Stämpfli – Art Contemporani
CAMINS ALTERNATIUS 2025 és un festival d’arts en viu i performance que arriba a la seva 5a edició coincidint amb el Dia Internacional dels Museus, organitzat pel Departament d’Interpretació de l’IAB i el Màster en Pràctiques de Creació Escènica,
amb el suport del Consorci del Patrimoni de Sitges.
El projecte ofereix una plataforma a artistes emergents internacionals amb propostes creades en diàleg amb l’espai i la col·lecció del museu. Hi participaran creadors de països com Portugal, Grècia, Regne Unit, Islàndia, Itàlia, Armènia, Estats Units, Xipre i Polònia, amb accions en viu, happenings i peces de moviment.
Artistes provinents de presentaran obres originals creades en diàleg directe amb l’entorn i la col·lecció del museu. Entre ells, Artilia Panagiotidou, Cornelia Jurczynska, Helena Moutinho, Lara Rocha, Elizabeth Hanley, Maddie Anne McKinnon-Wardell, Maria Luís Morgado Da Mota, Theodora Chionaki, Archie Turnbull, Catarina Lopes, Fríða Katrín Bessadóttir, Nare Hakobyan i Armando Rotondi, amb propostes que exploren un ampli ventall de llenguatges performatius.
Puedes contactar con nosotros a través de nuestra página de contacto, o a través de nuestro número de teléfono: +34 619 92 27 61