Festa Major Sitges 2017

Publicítate en Love Sitges

He leído y acepto la política de privacidad, afirmando expresamente recibir la newsletter y sé que puedo darme de baja fácilmente en cualquier momento.


Festa-Major-Sitges-2017 Inicio: 18/08/2017
Fin: 27/08/2017

PROGRAMA

DIVENDRES 18

19:30h Inauguració de les Barraques de Sitges - Noves dates AQUÍ

20:30h Nomenament d’Ignasi Maria Muntaner com a fill adoptiu de Sitges. AJORNAT, estem a l'espera de que ens comuniquin la nova data.

 

DISSABTE 19

19:00h Davant del Palau del Rei Moro, lectura del pregó satíric a càrrec de David Lanau Arias. Tot seguit es presentaran la Pubilla i l’Hereu de l’ABPS. La festa clourà amb un petit refrigeri i una copa de cava. AJORNAT, passa a celebrar-se el 21 d'agost a les 19h

22:00h A la plaça de l’Ajuntament Pregó de la Festa Major a càrrec del grup teatral Les Veïnes. Aquest any el pregó serà retransmès en directe a la Fragata. En cas de pluja o mal temps es farà a l’església parroquial. AJORNAT, passa a celebrar-se el 21 Agost a les 22h

En acabar, i per celebrar l’inici de la Festa Major, se servirà una copa de cava i cervesa artesana, gentilesa de Perbacco i La Sitgetana.

 

DIUMENGE 20

10:30h Als Jardins de la Societat Recreativa El Retiro, Festa Infantil.

L’animació d’aquest acte anirà a càrrec de la companyia de titelles La Tija i estarà amenitzat pel grup Eufagis.

12:00h Concert acústic amb Sergi Ramírez i Marc Llorià.

18:30h Davant del Palau del Rei Moro, vestim els gegants moros, la La-hia i en Fa-luch.

19:00h Davant de l’Escorxador, anem a buscar els gegants de la Vila, els gegants americanos, el Drac i l’Àliga, a continuació aniran en seguici fins a l’Ajuntament, passant pel carrer Onze de Setembre, Port de n’Alegre, Davallada i carrer d’en Bosch.

22:00h A l’Hort de Can Falç, Cinema a la fresca amb la projecció de GREASE –sing along-, la mítica pel·licula amb karaoke en directe. Venda d’entrades a la taquilla del Casino Prado i a la Botiga de la Bel. Preu 10€.

 

DILLUNS 21

18:00h A la Parroquia de Sant Bartomeu i Santa Tecla, Trasllat de la imatge de Sant Bartomeu.

La comissió municipal de la Festa Major recollirà de les mans del mossèn Josep Pausas la imatge del Sant Patro. Acompanyada pel so de l’Agrupacio Musical Suburband de El Retiro, la traslladara fins al numero 36 del carrer Joan Maragall, indret del pendonista Ramon Soler i Fernandez. El trasllat es durà a terme pels carrers: Baluard, Fonollar, Port de n’Alegre i Onze de Setmbre.

Seguidament s’inaugurarà l’exposicio de la imatge de Sant Bartomeu que romandrà oberta fins les 21:00h.

19:00h Davant del Palau del Rei Moro, lectura del pregó satíric a càrrec de David Lanau Arias. Tot seguit es presentaran la Pubilla i l’Hereu de l’ABPS. La festa clourà amb un petit refrigeri i una copa de cava.

21:00h A l’Hort de Can Falç Nit Jove amb l’actuacio de Dj Miku, nOgs y els Dj’s del curs de l’Espai Jove.

22:00h Al Passeig de la Ribera concert d’havaneres amb els Pescadors de l’Escala. Se servirà el típic rom cremat.

22:00h A la plaça de l’Ajuntament Pregó de la Festa Major a càrrec del grup teatral Les Veïnes. Aquest any el pregó serà retransmès en directe a la Fragata. En cas de pluja o mal temps es farà a l’església parroquial.

 

DIMARTS 22

De 10:00 a 13:00 i de 17:00 a 20:00h Exposicio de la imatge de Sant Bartomeu al numero 36 de carrer Joan Maragall.

13:00h Vermut de Festa Major a l’Ateneu Popular, C/ del sol, 2, amb música en viu a càrrec del grup Carles Bleda & Joan Garriga.

20:30h A la Parròquia de Sant Bartomeu i Santa Tecla, acte de lliurament de la bandera, recital de poemes i cant de Goigs de Sant Bartomeu. A continuació i acompanyats de l’Agrupacio Musical Suburband de El Retiro, cercavila fins al domicili del president de la Comissio Cisco Arbonés i Heredia.

Recorregut: Baluard, Plaça de l’Ajuntament, Major, Cap de la Vila, Jesús, Francesc Gumà, Hort Gran, pont de sota de la via, avinguda de les Flors, Sol, Camí de la Fita i Estalvi.

En arribar la Bandera, a la plaça de Catalunya, Nit Festamajorenca amb sopar popular. Preu 5€. Venda de tiquets a la pastisseria Calderón, perruqueria Ojeda, cafeteria La Placeta, mobles Yll i la botiga de la Bel.

La vetllada estarà amenitzada pel grup musical El Duet.

 

DIMECRES 23

De 10:30 a 12:30 i de 17:00 fins que passi la Processó Cívica, exposició de la imatge de Sant Bartomeu.

12:00h Entrada de Grallers pel carrer Sant Francesc, Cap de la Vila, Major i plaça de l’Ajuntament.

14:00h Des de la platja de la Fragata encesa dels 21 morterets, a càrrec de la Colla de Gitanes de la Vila en conmemoracio del seu 40è aniversari i repicada de campanes.

A la mateixa hora al Cap de la Vila, la Cobla Maricel interpretarà les sardanes “La processò de Sant Bartomeu” i “La Festa Major”.

A la mateixa Hora i des de la plaça de l’Ajuntament, sortida dels entremesos i dels balls populars: Gegants, Cabeçuts, Drac, Àliga, Diables, Bastons, Cercolets, Panderetes, Pastorets, Cintes, Gitanes i Moixiganga, acompanyats de l’Agrupacio Musical Suburband. En arribar al Cap de la Vila, la Moixiganga farà la seva representació completa.

A mesura que arribin a l’Hort de Can Falç i a l’Hospital Sant Joan Baptista, les colles faran una actuació de lluïment i es represemtaram tots els balls parlats.

18:00h Al Cap de la Vila, actuació castellera a càrrec de la Colla Jove de Castellers de Sitges.

19:00h Sortida de la Processó Cívica de "La Bandera" des del Carrer Estalvi, número 5, domicili del President de la Comissió de Festa Major, Cisco Arbonés i Heredia. Els balls populars, entremesos i músics, acompanyats de l’Agrupació Musical Suburband d’El Retiro i de les autoritats, passaran a recollir el tabernacle de Sant Bartomeu a l’indret designat pel Pendonista de la Festa Major 2017, el senyor el senyor Ramon Soler i Fernández.

Recorregut: Estalvi, Cardenal Vidal i Barraquer, Verge de la Llum, travessera Àngel Guimerà, Àngel Guimerà, carretera de les Costes, Aragó, Sant Honorat, Pompeu Fabra, Felip Massó, Mas i Font de Vila, Onze de Setembre, Port de n’Alegre, Fonollar i Baluard.

23:00h Des de La Punta, La Fragata i els espigons apoteòsic i monumental castell de foc.

En acabar el castell de foc, baixada dels balls populars per les escales de la punta, desfilada fins al Monument del Greco i tornada pel carrer Nou.

A continuació, revetlla sardanista al Cap de la Vila, amb la Cobla Sitgetana.

Al passeig de la Ribera, revetlla de Festa Major amb l’actuació dels DJ's Lagarto i Kimberly i Clark, que ens faran ballar fins a les 04:30h de la matinada.

 

DIJOUS 24

6:00h En despuntar el dia de Sant Bartomeu, els entremesos, els balls populars i els músics tornaran a desfïlar pels carrers de la vila.

Seguint la tradició, la Comissió obsequiarà amb oloroses flors les sitgetanes i les dones del públic. Tothom que ho desitgi es pot afegir al ball de faixes. Només cal anar vestit de blanc, amb espardenyes de betes i dur una faixa. 

Recorregut: Baluard, Fonollar, Baluard Vidal i Quadras, Port de n’Alegre, Rafel Llopart, Sant Damià, Sant Sebastià, Jesús, Sant Bartomeu, Sant Gaudenci, Sant Josep, Espalter, plaça del Pou Vedre, Parellades, Cap de la Vila, Major i Ajuntament.

10:30h Solemne ofici en honor a Sant Bartomeu Apóstol. Enguany farà l'ofrena al nostre Sant Patró la Colla de Gitanes de la Vila, en commemoració del seu 40è aniversari. En acabar la celebració, cant dels Goigs del Sant a càrrec del Cor dels Amics de l’Orgue i veneració de la relíquia

Desfilada musical amb la Banda, que acompanyarà les autoritats a l’Ajuntament. Seguidament actuaran alhora tots els balls i els seus respectius músics que, juntament amb la Cobla Maricel i l’Agrupació Musical Suburband d’El Retiro, dibuixaran un dels moments més màgics de la nostra Festa Major.

Tot seguit, apoteòsica sortida d'ofici, la Banda interpretarà Els Segadors, l'himne nacional de Catalunya.

A continuació, a la plaça de l’Ajuntament, exhibició castellera a càrrec de la Colla Jove de Castellers de Sitges. En acabar l’exhibició, al Palau del Rei Moro, presentació de la Pubilla i Hereu de la Colla Jove de Castellers 2017 que es festejarà amb un pica-pica i cava. 

19:30h Pas del tabernacle de Sant Bartomeu pels carrers i les places de la Vila, acompanyat de totes les sitgetanes i els sitgetans que ho desitgin.

Com és costum, el tabernacle anirà precedit de tots els balls populars, els grallers i l’Agrupació Musical Suburband de El Retiro.

Recorregut: Baluard, Fonollar, Sant Joan, Davallada, Barcelona, Santiago Rusiñol, Jesús, Sant Bartomeu, Sant Gaudenci, Sant Francesc, Cap de la Vila, Parellades, Bonaire, passeig de la Ribera, Nou, Major, Plaça de l’Ajuntament i Baluard.

Al pas de la processó pel passeig de la Ribera, el seguici religiós serà saludat amb salves de morterets i tocs de campanes.

En arribar la processó al Baluard, els balls i músics envoltaran el tabernacle, tot fent el darrer homenatge al nostre Patró, mentre esclaten focs artificials i repiquen de valent les campanes durant la més que emotiva entrada de Sant Bartomeu a l'església parroquial. A continuació, a dins del temple, pregària de cloenda.

Tot seguit, davant de l’Ajuntament, ballada final de les bèsties de foc i dels gegants per acomiadar els actes tradicionals de la nostra Festa Major.  

00:30h al passeig de la Ribera, gran ball de Festa Major amb Jukebox (Fede Guitar & Marc Vaccaro), el grup musical Kuéntame Como Sonó i el DJ Dani Empa.

 

DIVENDRES 25

12:30h A “El Vall”, tindrà lloc el vermut de Sant Lli davant del Bar La Guineu. L'acte comptarà amb l'actuació del grup Les Guineus del Dixie i se servirà el vermut l’Indià. 

19:30h Parroquia de Sant Bartomeu i Santa Tecla, missa dels difunts de la nostra Vila.

20:00h al Museu Maricel, presentació de la peça del mes: l'Àliga de Sitges. 

21:00h al Palau del Rei Moro, assaig especial de Festa Major amb la Colla Jove de Castellers de SitgesEn acabar hi haurà un sopar ambientat obert al públic. 

22:00h Passeig de la Ribera, Concert-Ball de Sant Lli amb música de l’orquestra La Chatta i el DJ Miku.

 

 

DISSABTE 26

19:30h Ball per a la gent gran a l’Hort de Can Falç.  

20:00h Al Passeig de la Ribera, masterclass de salsa i exhibició.

22:00h Al Passeig de la Ribera, concert de Rum Rain , Calima i The Big  Bang DJ’s .

22:15h A la platja de Sant Sebastià, revetlla sardanista de cloenda amb la Cobla Maricel. Acomiadarem la Festa Major amb degustació de coca i moscatell. 

 

 

DIUMENGE 27

12:00h Al Passeig de la Ribera, Rumbermut amb Marcel&Isma i tot seguit botifarrada popular per als col·laboradors, participants de la Festa Major i tothom que vulgui gaudir de un fi de festa. Per cloure, ball amenitzat per Veneno en la Piel.

18:30h A la plaça de l'Ajuntament, exhibició castellera amb les colles Minyons de Terrassa, Castellers de Sabadell i la Colla Jove de Castellers de Sitges.

¿Tienes cualquier consulta o quieres publicitarte con nosotros?

Puedes contactar con nosotros a través de nuestra página de contacto, o a través de nuestro número de teléfono: +34 93 129 73 92

gesfondotransparenteblack

En esta página queremos compartir contigo eventos y actividades locales, para saber qué hacer en Sitges, dónde ir y sobre todo... divertirse!!!

C/ Hipólito Lázaro 1 Local Esq. C/ Antoni Català 08870 Sitges

Tel: 93 129 73 92

Email: guialovesitges@gmail.com

SUSCRÍBETE

Entérate de todas las noticias, fiestas y eventos de última hora en Sitges, gracias a nuestra newsletter

NUESTRO FACEBOOK

Utilizamos cookies para mejorar su experiencia en nuestro sitio web. Al navegar por este sitio web, usted acepta el uso de cookies.Saber másAceptar